Gamerutrustning

Att vara en gamer är något som blir mer och mer populärt. Huvud orsaken till detta är en av två saker som skett de senaste 6 åren. Youtubers som håller på med spelinnehåll väcker ett intresse och E-sporten växer enormt. I takt med att fler spelare så uppkommer även behovet av mer specialiserad utrustning.

För den vanliga datoranvändaren då räcker det oftast med den standardiserade musen med två knappar och ett mushjul. Detta räcker inte för de mer insatta spelarna. En gamermus kan ha allt ifrån två till tolv fler knappar som man använder med hjälp av tummen. Detta är för att minska tiden det tar att i till exempel kasta handgranater i FPS. Ett annat exempel är spel som låter dig binda om vad som ska hända på olika knappar. I spel som League of Legends kan man få binda om så att en champion skill man använder aktiveras genom att trycka på en musknapp istället för någon av QWER tangenterna.

När det kommer till tangentbord så finns det tangentbord som är ergonomiska men det finns även dem som är designade för de som spelar på sena kvällar och nätter. Många av gamertangetborden har nämligen lysdioder under tangenterna så man kan se vilken tangent man trycker på trots att rummet kanske är helt svart av mörker.

En tredje grej som många gamers vill ha och många idag anser är ett måste om du är en gamer är ett bra headset med en mic. Anledningen är så att man kan effektivt kommunicera med sina vänner samt få ett bra ljud. De dyrare headsetten kan antingen vara speciellt utformade för att höja komforten medans andra fokuserar på att vara praktiska i form av trådlösa.