PUBG

PlayerUnknown: BattleGrounds eller PUBG som det kallas är ett spel som kom ifrån ingenstans och tog marknaden med storm. Det är förväntat att bli den nästa gigantiska jätten inom e-sport. Med sin korta tid på marknaden, och faktumet att det inte är 100 % klart än, har det redan lyckats att passera både DOTA 2 och CS:GP i antal användare.

Vad är PUBG?

PUBG är ett shooter-spel som handlar om överlevnad. När du börjar spelet står du på absolut noll. Allt du har är kläderna din karaktär har på sig. Konceptet är egentligen väldigt simpelt. Det är du och 99 andra spelare som flygs ut till en ö med ett plan. Ifrån detta plan ska du hoppa ut. Du väljer själv var du hoppar. Därifrån måste du efterhand finna vapen, energidrycker, militärutrustning, skydd och medicin. Allt som kan hjälpa dig att bli kvar i spelet. Du ska alltså slåss för din överlevnad medan 99 andra spelare kommer att försöka döda dig. Du ska bli the Last Man Standing.

Du kan välja mellan att spela i en Squad (lag), tillsammans med en kompis eller delta själv. Ditt motstånd kommer inte enbart att bestå utav fiender. Utan den yta som du har att spela på kommer ständigt efterhand att krympa. Alltså kan du både bli eliminerad utav dina motspelare eller av spelet själv.

Otroligt underhållande

PUBG är definitivt ett av de mest populäraste online-spelen just nu. Det är ett otroligt underhållande spel. PlayerUnknown: BattleGrounds må än så länge ha vissa tekniska brister men det tar inte bort nöjet av att spela detta spännande multiplayer-spel. Spelet är också ett utmärkt exempel på att ett spel som är tekniskt underlägset ända kan vara extremt roligt att syssla med.

Att spelet inte är en färdig version står klart och tydligt då du startar spelet. En varningstext dyker om och informerar dig om att det du ger dig in på nu är en avancerad betaversion.