Utmana turen och skickligheten i poker

Poker är ett klassiskt spel i alla avseenden. Och när det kommer till utmaningar kan noga alla som spelat spelet vittna om utmaningen att gå heads up mot en annan spelare.

Poker är så klart inte bara ett enda spel utan många spel som alla faller under kategorin poker. Under pokerns långa historia har man sett en mängd olika pokerspel komma och gå. Ett av de mest populära spelen just nu dök upp under 1970-talet och går under namnet Texas hold’em. Detta spel faller in i en grupp av pokerspel kallade ”community card games”, vars gemensamma drag är att kort läggs ut på bordets mitt och får användas av vem som helst. Man plockar då inte upp dem på handen utan kan helt enkelt räkna dem till sin hand och använda dem för att skapa sin pokerhand.

Texas hold’em är många spelares förstahandsval idag och de absolut största turneringarna i världen avgörs i just detta spel. Spelet har dock ett par variationer i sig själv. Detta framgår i hur mycket man får satsa vid ett enskilt tillfälle. Den vanligaste formen av Texas hold’em är den så kallade ”no limit” där spelare kan satsa hur mycket de än vill, och det är i dessa spel man hör folk gå ”all in”, det vill säga satsa alla marker de har kvar. En annan variant av spelet kallas för ”pot limit” där regeln är att man aldrig får satsa mer än vad som finns i potten just då. Och den sista varianten kallas bara för ”limit” där man satt en specifik gräns på insatser. I turneringar går dock dessa gränser upp med tiden.

Vill man börja lära sig poker och utmana andra är Texas hold’em det självklara valet. Spelet har absolut den största spelarbasen av alla pokerspel och det är lätt att hitta spelare i alla möjliga skicklighetsgrader.